Тесла Модел 3

Дългоочаквания Тесла Модел 3 е вече тук

Най-сетне сме свидетели на дългоочаквания Модел 3 на Тесла. На цена от $35 000 долара колата се превръща в най-достъпния електрически автомобил на пазара.

Най-новата версия на Tesla идва с нов дизайн и по-кратък живот на батерията. 220 мили за зареждане в сравнение с 264 мили заряд, който има средният клас.

Електрическият автомобилен производител пусна и нова, леко засилена версия на модела 3. При версията гама Plus, колата получава 240 мили с едно зареждане, като цените започват от $ 37,000.

Доставката на автомобилите ще отнеме между две и четири седмици.

Бюджетната версия на Tesla Модел 3 включва ръчно регулиране на седалката и кормилното управление, седалки от плат и основни аудио. Автомобила предлага максимална скорост от 130 mph и може да ускорява от 0 до 60 mph ( 0 до 100 км/ч ) за 5.6 секунди. Черният цвят е единственият безплатен цвят за най-евтиния модел, така че ако не сте фен на черното ще трябва да си доплатите.

Тесла също така заяви, че прехвърля всичките си продажби онлайн. С този ход компанията се надява да понижи средно цените на автомобилите с около 6%.

Купувачите на Тесла Модел 3 ще имат седемдневен или 1000-километров пробен период, в рамките на който те могат да върнат автомобила за пълно възстановяване на сумата. 

В блога си от компанията написаха: “Буквално, можете да си купите Tesla, да карате няколкостотин мили за пътуване през уикенда с приятели и след това да го върнете и да си получите парите обратно”.

Целта на Мъск е да наложи Модел 3 като компактен седан на масовия пазар. Оказа се, че бързите и скъпи модел S и X за момента не са по джоба на повечето потребители.

Акциите на компанията след новините за Тесла Модел 3

Акциите на Tesla паднаха, след като Consumer Reports понижи препоръката за Модел 3.

В четвъртък, Tesla спря поръчките на всички автомобили на своя уебсайт. Екранът на уебсайта беше заменен със съобщение, което гласеше: „чакането е почти приключило“.

В сряда Мъск предизвика ново раздвижване след публикуването на загадъчно съобщение в Twitter. Това накара акциите на Тесла да поскъпнат с около 5%.

Аз лично очаквам с любопитство какво ще се случи с Модел 3 и какви ще са отзивите за колата от клиентите. Като цяло съм оптимистично настроен за качеството и мисля, че на цена от $35000 -$40000 автомобила ще намери доста купувачи, не само в Америка, а и отвъд океана.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.