Ревю на AUDI RS 4 Avant 2013, Звяр или Семеен Автомобил?

Карал съм много коли, но като че ли тази събира доста погледи. С AUDI RS 4 Avant никога не занеш какво да очакваш, но ако сте привърженик на бързите и все още изглеждащи като нормален автомобил коли, може да продължите да четете.

Ако сте на пазара за практична и в същото време бърза кола, няма как да пропуснете RS4-та, колата задържа погледи, а двигателя ще ви кара да се усмихвате често.

AUDI RS 4 Avant в профил

Този 4.2-литров V8, 444 к.с. ( не се учудвайте, двигателя е без турбо ) задвижва всичките четири колела чрез седемстепенна скоростна кутия с двоен съединител S-tronic. Колата е станала малко по-тежка и е 1795 кг. но в никакъв случай не е по-бавна от предшественика си.

Ако двигателя ви поставя в прилична спортна кола, то интериора е нещо друго. Няма нищо общо със спортните коли, където ще се радвате само на волана и скоростния лост.  В AUDI RS4 Avant имате  всички играчки, всички функции и няма как да усетите липсата на нещо.

AUDI RS 4 Avant интериор

Интересният момент с всичките екстри по колата идва, когато настъпи момента да ги ползвате. Ако сте с настройки „Dynamic mode“, просто забравете, няма да може да си смените дори и станцията на радиото. Тези настройки са толкова твърди и „остри‘, че все едно са измислени от светата инквизиция…. усещането е направо ужасно. Може би ще изпитате удоволствие от тях само ако шофирате тази кола на някоя писта, като Нюрбургринг например. Нямам идея дали има нормален човек, който би карал на Dynamic mode в градски условия, аз поне не бих си го причинил.

AUDI RS 4 Avant, Звяр или семейно комби? Вие избирате

Всичко обаче прдобива други измерения когато превключите на режим Comfort. Оборотите спаднаха и RS4 престана да бъде диво животно и стана кола. Оказва се, че “drive select” променя целия характер на автомобила. Той сменя настройките на двигателя, кормилното управление, окачването и дори звука, който излизат от ауспуха. В режим Комфорт е тихо, кормилното управление е леко, седалките са съблазнителни, а скоростната кутия с двоен съединител е брилянтна. И тъй като това е толкова релаксиращо, можете да седнете и да се насладите на цялата мощ от този голям V8. За разлика от двигателите в повечето съвременни автомобили, този не е с турбокомпресор. Това беше един от най-добрите двигатели в света, когато беше въведен преди шест години и все още е.

AUDI RS 4 Avant интериор

И понеже сте си избрали комби, нека кажем и две думи за багажника и пространството за пасажерите. Със сигурност и кучето ви ( ако имате такова ) и жена ви ( ако имате такава ) ще заобичат тази кола. В багажника има достатъчно място както за кучето, така и за седмичните ви покупки или за всичките куфари на жена ви когато тръгвате на почивка. Не забравяйте обаче да превключите вашето AUDI RS 4 Avant в режим Comfort когато сте с нея, в противен случай тя може да заподозре, че сте си купили звяр, а не кола.

AUDI RS4 Avant

7.9

ПОВЕДЕНИЕ НА ПЪТЯ

8.5/10

КОМФОРТ

7.5/10

КАЧЕСТВО

7.5/10

ДИЗАЙН

7.5/10

ИНТЕРИОР

8.0/10

ПРАКТИЧНОСТ

9.0/10

ЦЕНА

7.5/10

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.