Ревю на Bentley Continental GT Speed. По-скоро Не!

Няма нищо по вълнуващо от това да чакаш уикенда, за да тестваш и напишеш ревю на Bentley, един от най-желаните автомобили в света. Знам какво ще е усещането след като веднъж си се качил в такава кола. Ще са ми нужни два часа зад волана на моята C class за да сляза отново на земята.

Събота, слънчев ден в иначе облачанта Англия. След двадесет минути имаме среща с Гари, собственик на малък бизнес и естествено на Bentley Continental GT Speed.

Какво е това животно Bentley GT Speed? 

Всеки е чувал за прословутия V8, 4.0 литров мотор на Bentley, е в случая при speed имаме W12, twin turbo, 6.0 литров звяр.

Няма много за казване относно лукса и скъпите матеряли, всичко е на ниво, изпипано до последния детайл. Но какво ще е това ревю на Bentley, без няколко снимки показващи целия този пищен интериор. 

Ревю на Bentley интериор

Комфорта е на брутално ниво, скъпи материали и лукс в изобилие + достатъчно място и за пътниците отзад.

Ревю на Bentley задни седалки

Малко разочароващо обаче е, че Bentley експлоатират този дизайн от 15 години, нищо ново и вълнуващо. Да, престижно е да караш такава кола, но е и доста разочароващо, когато при цена от над 300 000. лв. не може да откриеш нито един USB порт.

Ревю на Bentley табло и навигация

Живеем в 21-ви век, дори GOLF-а има USB. Имам чувството, че за да я има тази джаджа от Bentley трябва да похарчат няколко стотин милион за проучвания. А пък след това сигурно още толкова за да променят и поточната линия само заради едно USB…

Ревю на Bentley средна конзола

Някой хора ще се кажат “е, какво толкова едно USB”, да, мога да карам кола без USB, но не и на тази цена.

Друго което не ми допада, колата е доста тежка с този W12 мотор. За скоростта няма да коментира, скорастта я има. Двигателя не е толкова добър като V8, имате малко повече скорост, но се усеща когато сте в кръгово, гумите и окачването са на предела си. При спиране е същото, дори в един момент може да си помислите, че се плъзгате.

Срещу по-малка сума, като че ли правите по-добър избор с V8 мотора. Той е достатъчно бърз и динамичен и е удоволствие е да се шофира колата с него. Според мен това е по-удачният избор. Ако се спрете на Bentley Continental GT, без добавката speed, ще получите кола с почти същия интериор, почти същата скорост, почти същите екстри и естествено кола без USB порт. 

Bentley Continental GT Speed

7.1

ПОВЕДЕНИЕ НА ПЪТЯ

7.0/10

КОМФОРТ

10.0/10

КАЧЕСТВО

9.0/10

ДИЗАЙН

7.5/10

ИНТЕРИОР

8.5/10

ПРАКТИЧНОСТ

4.0/10

ЦЕНА

4.0/10

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.