Bugatti авто изложение Женева

На автосалона в Женева беше показано брутално Bugatti

Очаквано от много фенове, автомобилното изложение в Женева е факт. Най-интересната и най-очакваната премиера според мен беше тази на най-новото Bugatti. 

Дългоочаквания хиперкар на Bugatti най-накрая беше показан и изглежда наистина брутално. Наречен La Voiture Noire, което на френски би трябвало да означав “черната кола”, напълно оправдава името си.  Автомобилът има уникален дизайн и към момента е най-екстремният модел на Bugatti. Ако случайно имате пари в излишък и Ви се кара суперкар ще продължите да си ги имате, колата е произведена в 1 бройка и вече е продадена.

Колко струва най-новото Bugatti?

От Bugatti споделят, че автомобилът е струвал повече от 11 милиона евро (14,4 милиона долара). Това го прави “най-скъпата нова кола на всички времена”, добавят от компанията.

Дъщерното дружество на Фолксваген не е разкрило кой е закупил автомобила, освен че е бил “ентусиаст на Bugatti”.

Според Bugatti автомобилът, който има корпус от въглеродни влакна, е “купе с комфорта на луксозна лимузина и силата на хипер спортна кола”.

Колата се задвижва от 8-литровия двигател W-16, който се намира и в хиперкар като Chiron, а това се равнява на 1 479 к.с.

По отношение на дизайнерското вдъхновение, от компанията споделят, че иконата  57 SC Atlantic на Jean Bugatti е изиграла огромна роля при избора на формите и финалния дизайн.

В La Voiture Noire можем да открием леко загатване и допирни точки с друг модел, базиран на Chiron, Divo. Приликата обаче е очевидна само в предните фарове. Останалата част от колата е пълна с уникални дизайнерски елементи. Ще споменем само дизайнът на колелата, задната част, екстериора от черен гланц, както и ръчно изработените аеродинамични компоненти. Автомобилът наистина изглежда футуристично и е уникален и екстравагантен, като в това няма нищо лошо. В същото време обаче е доста семпъл, като по него няма да откриете нещо което да наруши оптичния поток. 

Bugatti, автосалон Женева

Изключително красиво, това Bugatti най-вероятно ще остане единствен екземпляр. Дали пък този модел не загатва за бъдещите модели на марката от гледна точка на дизайна?

“С La Voiture Noire, ние отдаваме почит на нашето наследство и внасяме скорост, технологии, лукс и естетика към една нова ера”. Това заяви президентът на Bugatti Стефан Винкелман.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.