автосалона в Женева

8 Supercars показани на автосалона в Женева

Автосалона в Женева е изключително събите, затова реших да ви представя няколко изключителни автомобила.

Ferrari F8 Tributo

Ferrari автосалон Женева

Новото Ferrari F8 Tributo ще бъде най-мощното серийно Ferrari с V8 мотор.

Наследникът на 488 GTB получава нова версия на 3,9-литров V8 двигател с 710 к.с., която е почти като на най-големия конкурент на автомобила, McLaren 720S. ,

Двигателят с двоен турбокомпресор, за който Ferrari твърди, че е „без най-малък намек за турбо лаг”, помага на F8 Tributo да се ускорява от 0 до 100 за 2,9 секунди (0,1sec по-бързо от 488 GTB), 0-200 км/ч за 7.8 секунди, като максималната скорост ще е 340 км / ч.

Pininfarina Battista

Pininfarina автосалон Женева

Електрическият Хиперкар на Pininfarina Battista представен изцяло на тазгодишното изложение в Женева, ще бъде най-мощният сериен автомобил, произвеждан някога в Италия-така твърдят от компанията.

Представен в навечерието на първия ден на шоуто тази година, хиперкарът ще има отделни двигатели за всяко колело, които, заедно, доставят 1900 к.с. Колата ще ускорява от 0 – 300 км / ч за под 12 секунди, а максимална скорост ще е около 350 км/ч.

Наподобяваща Rimac C_Two, Battista обаче ще бъде още по-скъпа, от Pininfarina загатват за седемцифрена цена.

Aston Martin Vanquish

Aston Martin автосалон Женева

Може би най-значимият от новите Aston-ни е  Vanquish Vision concept, който трябва да влезе в производство през 2022 година.

Суперкара се нарежда в класа на McLaren 720S и Ferrari 488 GTB, с цена около £ 250,000.

Vanquish е с кодовото име AM9, и ще бъде оборудван със съвсем нов, проектиран от Aston V6 двигател, който ще се прави във Великобритания.

Lamborghini Huracan Evo Spyder

Lamborghini автосалон Женева

Този кабриолет следва пускането на Huracán Evo, актуализиран и по-мощен Huracán coupe, който излезе в края на миналата година. Той се характеризира със същия 5.2-литров V10 двигател с мощност от 631 к.с., с ускорение от  0-100 км / ч за 3,1 секунди, като това е с 0.2 сек по-бавно от хард-топ модела.

Максималната скорост от 325 км / ч е идентична с тази на купето, въпреки , че Spyder е по-тежък с 120 кг. Голяма част от това допълнително тегло идва от механизма управляващ гюрука на колата. Той е електрохидравличен и успява да спусне тавана за 17 секунди при скорост до 50 км / ч.

Bugatti La Voiture Noire, сензацията на автосалона в Женева

Bugatti автосалон Женева

Може би най-обсъжданата кола на автосалона в Женева тази година беше Bugatti.

От компанията показаха най-скъпата нова кола до момента: La Voiture Noire, произведено в една единствена бройка и много наподобяващо емблематичния 57 SC Atlantic на Jean Bugatti.

La Voiture Noire вече е продаден на цена от 11 милиона евро.

Отзад задната светлина е по цялата задната част, като наподобява McLaren P1. Всичко това се намира над ауспуховата система, включваща шест отделни тръби, които допринасят за уникалния звук на 8-литровия 16-цилиндров двигател на автомобила разполагащ с 1479 к.с. От спецификациите това вероятно е същият двигател, използван в Chiron.

Aston Martin AM-RB 003

Aston Martin автосалон Женева

“Ако Valkyrie е най-добрата от най-добрите, то 003 е най-доброто на цена от 1 млн. Паунда”. Това каза шефът на дизайна Марек Райхман за AM-RB 003, който Aston ще пусне в производство в края на 2021 година.

Моделът ще използва новия V6 двигател на Aston с хибридна система, а автомобилът ще бъде изграден около карбонова архитектура и ще използва карбонова каросерия.

Koenigsegg Jesko

Koenigsegg автосалон Женева

От Koenigsegg споделят, че мощността на този хиперкар е 1578 к.с., с максимална скорост от 483 км / ч. От този модел ще бъдат произведени само 125 автомобила, като цените ще започнат от малко под 3 милиона долара.

Jesko заменя Agera, която ще използва нова платформа и ще има скромно увеличение на размерите. Мощността идва от силно преработената версия на собствения V8 двигател на Koenigsegg.

От компанията съобщават, че вече 83-ма клиента са направили депозита за автомобила, още преди официалното му представяне. Бъдете бързи, ако го искате – каза Von Koenigsegg на тълпите в автосалона в Женева. “Ще трябва да видим колко са останали в края на шоуто”.

Ginetta Akula

Akula автосалон Женева

Базираният в Лийдс производител на спортни коли Ginetta, за пръв път показва напълно завършен и готов за шофиране автомобил. Колата е в ценовият клас на Ferrari или по-точно само £ 340,000. Akula е ниско, агресивно оформено, но практично купе. Тя има специално изработено карбоново шаси, изградено по модел на състезателните коли на компанията и облечено с карбонови панели.

Автомобила има страхотни аеродинамични характеристики, които обикновено не са по възможностите на серийните коли.  Колата се задвижва от изключително лек и компактен V8 двигател, проектиран от Ginetta. 6.0 литровият двигател разполага с около 600к.с.

Производството на Akula ще започне в края на тази година, а първите доставки са планирани за януари 2020 година.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.