Polestar2

Polestar 2, конкурентът на Tesla Model 3

Предполагам, че повечето от вас знаят, че Polestar е новата марка на Volvo за електрически автомобили. След Polestar 1 сега е наред и Polestar 2.

Какво е Polestar 2?

Както самото име подсказва Polestar 2 е наследник на познатият ни Polestar 1. Докато първият модел е бензиново-електрически хибрид Grand tourer, Polestar 2 е лимузина и няма да включва двигател с вътрешно горене. Вместо това, той ще бъде първият от многото чисто електрически модели на марката.

Компанията твърди, че това е първият електрически автомобил, който ще се конкурира директно с Tesla Model 3. За Tesla се твърди, че ще разтърси пазара на компактния клас салон, доминиран от традиционни бензинови и дизелови модели като BMW 3-series, Mercedes C-class и Audi A4.

Колко бърз е Polestar 2?

Колата ще разполага с два електрически двигателя (единият за предните колела, а другият за задните ) като те ще осигурят 402 к.с., което е достатъчно автомобилът да развива от 0-100 км / ч за по-малко от пет секунди,  което е подобно на  3.5-5.6сек за модела на Tesla 3, в зависимост от това коя версия ще изберете.

Колко километра може да измине с едно зареждане?

От компанията обявяват максимален пробег от 310 мили за Polestar 2, който отново е близък до съперника Tesla (официално 220-310 мили ).

Вероятно козът на Polestar 2 над Tesla Model 3 ще бъде неговата Android-базирана информационно-развлекателна система, управлявана чрез 11-инчов сензорен екран, който включва Google Assistant и достъп до Google Play Store, както и версия на Google Navigation, която е свързана с индикатора за батерията на автомобила и ще ви показва колко “заряд” ще имате, след като стигнете до крайната си дестинация. 

Polestar 2 интериор

Подобно на Polestar 1, 2 ще се предлага с функционалност Phone-as-Key, която ще позволи на собственика да заключва и отключва автомобила с помощта на мобилно приложение.

Купувачите, които искат Polestar 2 да има по-динамичен вид, могат да поръчат допълнителен Performance Pack. Това добавя екстри като спортно окачване, по-мощни спирачки и уникални 20-инчови колела, които заменят 19-инчовите джанти на стандартната кола.

Кога ще бъде пуснат в продажба?

Предварителните поръчки на Polestar 2 вече се приемат онлайн, а производството се очаква да започне в началото на следващата година, а доставките ще започнат около юни 2020 г. Което, от своя страна дава на Tesla достатъчно време да реализира Model 3 без да има пряка конкуренция.

Колко ще струва?

За първите 12 месеца единствената версия на автомобила ще бъде на стойност 59 900 евро. След това, гамата ще включва и базов модел с начална цена от 39 900 евро.

Кои са съперниците?

Първоначално единственият директен конкурент на Polestar 2 ще бъде моделът на Tesla 3. BMW ще започнат да произвеждат собствен електрически автомобил с четири врати – i4 чак през 2021 г. Очакванията са и други производители на премиум автомобили като Audi и Mercedes-Benz да последват примера. Очертава се вълнуващо бъдеще, какви ли коли ще караме след 10 години?

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.